Logo Steun Op Maat

STEUN OP MAAT

de SOM is meer dan het geheel van de delen

ekft_bezoekonsopfacebook

Steun Op Maat is een project van de Lage Drempel, kansarmoedevereniging in Mechelen. Vanuit hun bestaande werking waarbij vrijwilligers en mensen in armoede elkaar regelmatig ontmoeten, ontstond er in 2012 de nieuwe idee om ook vrijwilligers buiten de eigen muren in contact te brengen met gezinnen in armoede.

De stad Mechelen gaf een fincanciële aanzet en bleef heil zien in het project. Ondertussen zijn we 4 jaar verder en is Steun Op Maat een begrip geworden in Mechelen.

Steun Op Maat biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning aan kwetsbare gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar.

P1040705Maatschappelijk kwetsbare gezinnen raken vaak sociaal geïsoleerd. Daardoor kunnen ze bij moeilijkheden of tegenslagen niet terugvallen op een ondersteunend netwerk van vrienden en familie. Het ontbreken van dit vangnet in combinatie met een tekort aan kansen en middelen leidt vaak tot problemen en tast de draagkracht van het gezin aan.

Steun Op Maat koppelt een vrijwilliger aan een steunvragend gezin. De vrijwilliger komt regelmatig langs in het gezin en is er voor hen zoals een vriend aan huis, een goede buur. Hij/zij komt regelmatig langs om te horen hoe het gaat en zoekt samen met het gezin naar oplossingen. De komst van een vrijwilliger wordt door het gezin als een rustmoment ervaren. Een moment waarin ze een luisterend oor vinden in hun vrijwilliger en waarin ze de dagelijkse zorgen kunnen delen.

De vrijwilliger zet in op de krachten van het gezin. Naast het opbouwen van een individuele vertrouwensrelatie, biedt Steun Op Maat nu ook een groepswerking aan waarbij de ouders terecht kunnen om elkaar te ontmoeten.

Interesse?

Cani Nas, projectwerker Steun Op Maat
Onze-Lieve-Vrouwestraat 43
2800 Mechelen
015 34 43 77

caninas.steungezinnen@gmail.com

Brochure Steun Op Maat 2017 Pdf

a a a

Laatste nieuws

No posts yet.