r

 

Rap op Stap: Contactgegevens en Openingsuren:

De Lage Drempel VZW, Onze-Lieve-Vrouwestraat 43, 2800 Mechelen

Open: Iedere dinsdagnamiddag tussen 14u en 17u en iedere zaterdagvoormiddag tussen 10u en 12u is ons Rap-op-Stap-kantoor open voor al je vrijetijdsvragen!

Je kan ook mailen: rapopstap@delagedrempel.be of telefoneren 015/344377

Iedereen heeft recht op vakantie en vrijetijdsbesteding, ook inwoners van Mechelen met een kleine portemonnee. Want iedereen verdient het om er even tussen uit te kunnen en zijn zorgen te vergeten. Daarom heeft De Lage Drempel een ‘Rap op Stap’-kantoor. Zo’n kantoor helpt personen met een beperkt budget aan een leuke uitstap of activiteit.

In ons Mechels ‘Rap op Stap’-kantoor  krijgen mensen met een beperkt budget gratis advies over goedkope vrijetijdsactiviteiten en uitstapjes. We helpen met boekingen voor daguitstappen of vakantieverblijven en vragen hiervoor sociaal tarief aan. Samen bekijken we ook of je in aanmerking komt voor bepaalde voordelen of kortingen (bv. Mechelse Uitpas met kansentarief…).

Om bij ons Rap op Stap-kantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens voor aangesloten te zijn of lid te zijn van een vereniging. Voldoe je aan één van de voorwaarden hieronder, dan kom je in aanmerking:

  • je hebt recht op verhoogde tegemoetkoming
  • je hebt al een Mechelse Uitpas met kansentarief

Niet zeker of je in aanmerking komt? Stap snel binnen in ons Rap op Stap-kantoor, gelieve een klevertje van de mutualiteit mee te nemen..

Het project De Vakantieverdieners is gelanceerd door de dienst ‘Iedereen verdient vakantie’ van Toerisme Vlaanderen. Met dit project willen we nog meer mensen (en ook gezinnen) de weg laten vinden naar het Rap-Op Stap kantoor en naar vrijetijdsbeleving én kinderen laten kennismaken met het aanbod van jeugdkampen en stages.

Vrijwilliger worden in het Rap op Stapkantoor? Kijk op de vrijwilligerspagina.

Hier vind je de flyer: Folder ROS Mechelen Digitaal

Wil je het aanbod aan daguitstappen of korte vakanties in eigen land alvast eens bekijken surf dan naar www.iedereenverdientvakantie.be

 

 

 

 

 

a a a