Nieuwsbrief april-mei 2022: Wat gebeurt er op 4 juli…en ander nieuws

Op vakantie

Van 4 tot 8 juli 2022 gaan wij op vakantie met een 8-tal gezinnen. Wij gaan op verkenning  naar Kemmel in West-Vlaanderen. Met ouders en kinderen doen wij verschillende, kindvriendelijke activiteiten: een daguitstap, een quiz, dansen, muziek, muurklimmen, wandelen, …

De vakantie is gericht naar ouders met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Broers en zussen die ouder of jonger zijn, mogen natuurlijk ook mee. Er is nog plaats voor enkele gezinnen die graag eens meegaan op vakantie. Ken jij een gezin dat nog een supertoffe week wil beleven? Stuur een mailtje naar delagedrempel@telenet.be om hen in te schrijven.

Deze vakantie kadert in een nieuw project: Kampkracht waarbij we de drempels naar jeugdvakanties en kampen  in Mechelen willen verkleinen.

Kan het gezin deze week niet, maar wil het gezin toch graag op vakantie of daguitstap? Kom dan eens langs op dinsdag (14u tot 17u) of zaterdag 9u tot 12u in ons Rap Op stap- Kantoor. Daar helpen we mensen met een klein budget om een uitstap of vakantie te boeken in Vlaanderen.

Cultuur toegankelijker maken …

We zijn gestart om cultuur en vrijetijd toegankelijker te maken voor de bezoekers. Dit zowel in de eigen organisatie als in de stad Mechelen. De voorbije maanden zijn de huiskamerconcerten op dreef gekomen. Eén keer per maand is er een gevarieerd, kleinschalig optreden in de ontmoetingsruimte van De Lage Drempel. Roekie was blij dat hij na twee jaar nog eens kon optreden en passeerde met een bevlogen set van nummers, voor ons in première want geschreven in coronatijden.

Jitse en Giles combineerden gevoelige gedichten met swingende liedjes en raakten menige gevoelige snaar.  We kijken nu al uit naar het optreden van Tilda en Yvan op 27 mei: ze brengen een jazzy set, kwestie van eens iets anders te programmeren.

Daevy verlaat De Lage Drempel

Door zijn inzet heeft De Lage Drempel een aantal sprongen voorwaarts gemaakt: de oprichting van de woonclub, deelname aan Kansarmoede Netwerk Mechelen, aannemen van extra personeel… Vooral in beleidswerk en het schrijven van subsidiedossiers was hij een held. Als iets niet goed vorderde nam hij de leiding om er vaart in te zetten. Hij heeft ons ook vlekkeloos door de moeilijke coronaperiode geloodst. Hij was een geëngageerde en gepassioneerde coördinator.  We wensen hem veel succes in zijn nieuwe uitdaging en hopen hem zeker nog tegen te komen in het werkveld. We danken hem voor zijn inzet doorheen de jaren!

Paasontbijt en eieren rapen!

Na enkele jaren van een take-away  paaspakket, kon het paasfeest terug in groep doorgaan tot blijdschap van velen!  De traditie kon verder gezet worden én met veel succes.  Het ontbijt werd in twee shiften aangeboden: een groep volwassenen en een groep ouders met kinderen. Na het ontbijt konden de kinderen natuurlijk de verstopte paaseitjes in de tuin zoeken onder een stralende zon. Lekker!  Veel dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maakten!