16 juni 2022 van 9u30 tot 16u is een dag vol interessante ontmoetingen met mensen uit andere verenigingen en leuke ervaringen in het Cultureel Centrum Mechelen. Ontdek het volledige programma!

9u30 Onthaal Met koffie en thee + start ‘ontdekken duo’
10u Startmoment met Pier: Al zingend (Oei oei oei) zetten we samen deze dag in
10u15 – +/-12u Voormiddag programma: Je kiest 1 optie van de 2 activiteiten:
Optie 1:Stadswandeling met gids:
Neem deel aan één van de gegidste wandelingen rond verbondenheid door de mooie stad Mechelen. Laat je verrassen door allerlei interessante en leer mensen uit de andere verenigingen wat beter kennen. Je kan kiezen tussen een iets langere wandeling (voor de sportieven onder ons) en een kortere wandeling (voor de minder mobiele mensen) .
Optie 2: Film Rabot 2: ‘Hoe is het nu met u?’
Met deze vraag begint de documentaire voorstelling Rabot 2, van theatermaker Simon Allemeersch. Simon zocht de mensen op die mee hebben gewerkt aan zijn eerdere film Rabot, over de mensen uit sociale woontorens in Gent die tegen de vlakte moesten (2018). Hij wil te weten komen hoe het nu met hen gaat. Vanuit alle individuele verhalen, uit alle hoeken van Vlaanderen – Gent, Brussel, Antwerpen, Genk, Oostende, het platteland van Oost-Vlaanderen – zoomt hij uit
naar een groter verhaal over (het stigma van) hoogbouw, sociaal wonen, privébezit en rijkdom, stad/platteland en ruimtelijke tegenstellingen.
Tussen 12u en 13u
Middagpauze Elke vereniging brengt zijn eigen picknick mee.
13u – 15u
Namiddagprogramma: Kies 2 workshops uit het lijstje A, B, C, D
Optie A: Crea
Gewapend met verf, lijm, schaar en van alles en nog wat gaan we aan de slag om speciale wenskaartjes maken voor de ( nu nog onbekende) bezoekers van de andere verenigingen en deze op een ludieke manier “aan de man/vrouw/X” brengen.
Optie B: Smartphone fotografie
Ben je soms jaloers op andermans foto’s en weet je niet hoe ze zelf zo mooi te krijgen? In deze workshop leer je handige tips and tricks voor de leukste foto’s en maak je kennis met eenvoudige fotobewerking. Dit allemaal via jouw smartphone en dat helemaal gratis!
Optie C: Elke mens is enig en uniek!
Laat je verrassen en leer de mensen uit de andere verenigingen echt beter kennen aan de hand van kleine opdrachtjes en leuke oefeningen.
Optie D: Gezelschapspelen
Zin om gezellig wat te spelen of liever voor punten? Klaar om te stunten of puur voor vertier? Kies een spelletje naar keuze en… veel plezier!
OF
Kies 1 workshop: E
Proevertje woordvoerderstraject van Netwerk tegen armoede. Het woord nemen voor je vereniging in een interview: Hoe bereid je je best op voor? Hoe maak je dat jouw boodschap duidelijk overkomt? Welke zaken dien je op voorhand goed af te spreken met de interviewer? …We geven een aantal handige tips om ook zelf aan de slag te gaan en doen een kleine oefening. Tijdens de workshop krijg je ook een korte uitleg over het woordvoerderstraject van het NetwerktegenArmoede.
15u – 16u
Slotmoment met Pïer
We komen allemaal samen voor een gezamenlijk slotmoment