Nathalie vertelt: We vertrokken om 9u met de bus aan de jeugdherberg aan de Zandpoortvest. Te Diest werden we in drie groepen ingedeeld: rappe stappers, trage stappers en een groep met kinderen.Iets later versprongen onze wegen even voor een kennismaking met het begijnhof van Diest. Hedwig stond onze groep te woord en gaf ons goede uitleg. Ons groepje kreeg nadien nog uitleg over Diest door de schoonbroer van Gust en zijn vrouw. Die wist heel wat te vertellen van vroeger, bv dat het vaarverkeer via de Demer verliep per boot en dan verder met paard en kar. De plaats van overgang heet  De paardentrappen. Hij wees ons ook op de opengelegde Demer.

Nog even de bus op om onze honger te gaan stillen en dorst te lessen. Op het menu stond wortelsoep, frietjes, Hongaarse goulash, sla en tomaatjes en als dessert kaastaart.

Na lange tijd was het moment aangebroken om naar het recreatiepark De halve Maan te gaan. Met zo een goed weer zijn er enkele mama’s en kinderen die het water getrotseerd hebben. Sommigen onder ons vertoefden op een bank op het strand of op een terrasje.

Rond 17uur stapten we voor de laatste maal de bus op en onze ééndagreis zat er op.