Wat is de Woonclub?

Een betaalbare, kwaliteitsvolle woning vinden is niet altijd vanzelfsprekend, daarom ondersteunt en adviseert de Woonclub in de zoektocht naar een (private) huurwoning. De Woonclub bestaat uit een groep deskundige vrijwilligers, ondersteund door CAW Boom-Mechelen-Lier en het Sociaal Huis Mechelen.

Voor wie is de Woonclub?

Voor iedereen die moeilijkheden ondervindt bij het zoeken naar een huurwoning op de private huurmarkt (laag inkomen, discriminatie, weinig ervaring in de zoektocht, weinig digitale vaardigheden, onzekerheid,…).

Hoe werkt de Woonclub?

Personen die moeilijk een huurwoning vinden kunnen bij de Woonclub terecht voor hulp, advies en ondersteuning van de start van de zoektocht tot het ondertekenen van het contract. Voor elke persoon wordt er een individueel traject gevolgd, afgestemd op de eigen noden.

Wat doen we niet in de Woonclub?

We doen de zoektocht niet voor iemand, maar samen met de kandidaat/huurder. De kandidaat/huurder doet zoveel mogelijk zelf. We proberen hen de vaardigheden aan te leren die voor hen de zoektocht in de toekomst gemakkelijker maken. Wij bieden geen ondersteuning bij huurproblemen;daarvoor verwijzen we door naar de Huurdersbond Mechelen of Sociaal Huis Mechelen.

Waar en wanneer kan je terecht bij de Woonclub?

Vrijwilliger worden bij de Woonclub?

We hebben helpende handen heel hard nodig! Wil jij mee het recht op wonen waar maken?  Kijk op de vrijwilligerspagina.

Het  Dossier Huisvesting van de werkgroep Huisvesting KAN ligt aan de basis van de opstart Woonclub.

 

Digitale flyer Woonclub